Mitt Oppdrett

Velkommen inn til min lille skilpaddeverden.

Min fascinasjon for skilpadder startet allerede som 12 åring. Jeg Bodde i Malaysia og kjøpte mine fire første Red Slider, eller Rødøret Terrapin som de heter i Norge. Først og fremst kjøpte jeg de av ren medfølelse for hvordan de hadde det. Jeg tok de med hjem og begynte å lese om arten. Herfra sa det aldri stopp.

Når jeg noen år senere var tilbake i Norge, kjøpte jeg 2 stk trekjølskilpadder fra dyrebutikk. Visste jeg at de var ulovlige? Ja det gjorde jeg, men når de først var tilgjengelig (ulovlig) fra butikk i byen jeg bor, så måtte jeg bare slå til. Jeg slapp jo tross alt smugle de over grensa. Disse skilpaddene lever den dag i dag, men ikke i mitt eie dessverre. Etterhvert som jeg leste meg opp om disse over flere år, så dukket jeg stadig innom «landskilpadder» og det var nå jeg VIRKELIG ble gira.

August 2017, ENDELIG er forbudet opphevet og jeg kan kjøpe greske landskilpadder lovlig i Norge. Siden jeg hadde lest om arten en stund, satte jeg straks i gang å bygge utvendig innhegning, en innvendig, og kastet meg rundt for å få tak i i disse herlige skapningene. Jeg dukket tilfeldig over en annonse, og tok kontakt. Lite viste jeg at denne personen var ganske lik meg selv når det kom til hobbyen og jeg fikk en ekspert og lene meg på. Øystein Aalbu  har drevet med oppdrett og hatt skilpadder i over 30 år, og har noen fantastiske eksemplarer. Så heldig jeg var fikk jeg mange timer på telefon og mange kaffekopper muligheten til å suge til meg kunnskap og erfaring i faget. Dette ble virkelig fundamentet til der jeg er i hobbyen i dag. Når jeg innså hvor viktig det var for meg og ha Øystein og lene meg mot når jeg startet denne hobbyen, fant jeg ut at jeg vil bruke dette til å hjelpe andre. Jeg startet derfor opp facebookgruppen Skilpadder i Norge sammen med to personer med god kunnskap om «faget».

Jeg har 9 stk greske landskilpadder. Alle mine skilpadder bor ute i store innhegninger, og dvaler hvert år. Etter litt hjelp av Otto Fra marginata.dk kom jeg i kontakt med en oppdretter av testudo Hermanni Hercegovinensis i Danmark. Etter at papirarbeidet var i orden dro jeg ned og kjøpte mine tre siste tilskudd til skilpaddegruppen med Hercegovinensis. Så heldig jeg var fikk jeg også en han, så jeg har et voksent alvspar.

Jeg forventer de første årene 2-3 kull litt avhengig av hvor bra sommeren er. Noe vil komme for salg, og noe vil jeg beholde selv. Ønsker du skilpadde kan det være lurt og ta kontakt i god tid.

Under ser du noen utvalgte bilder av mine skilpadder og innhegninger.