Ofte stilte spørsmål

Project Description

Når kan jeg se hvilke kjønn min greske landskilpadde er?

Hos greske skilpadder kan man først se kjønnet når den har oppnådd en viss størrelse. dvs at alder for når den kan kjønns-identifiseres er individuelt. Boettgeri som er en litt større underart man kunne se det tidligere enn de andre. Har skilpadden vokst som normalen, vil man kunne se tydelige tegn på kjønn ved ca 5-7 års alderen. Hos skilpadder er det ikke mor eller far som avgjøre hvilke kjønn fosteret i egger får, men temperaturen under inkubasjon. Hvis eggene ligger på en temperatur nærme 32 grader vil det klekkes hunnskilpadder, og ca 28-30 grader vil det klekkes hanner. Dog vil det forekomme avvik så ingen oppdretter kan med sikkerhet si kjønnet.

Bør jeg ha en eller flere skilpadder sammen?

Helt klart flere. I naturen finner du de sjeldent alene. De er på ingen måte flokkdyr, men trives med flere rundt seg. samtidig er skilpadder solitære, så det er viktig med stor nok boltreplass når du har flere sammen. Når mine skilpadder går inn for kvelden, vil jeg alltid finne de sammen men på dagtid vandrer de som regel rundt alene.

Må jeg dvale greske landskilpadder?

Ja, det bør du. hvorfor? jo veldig enkelt. skilpadder gjør dette i naturen. Dvale er derfor viktig. Vi som holdere av arten må gi skilpadden sine naturlige behov. Dvale er også viktig for å hindre for hurtig vekst. Det er heller ikke slik at skilpadder i naturen dvaler først ved en bestemt aldre, så start gjerne med en gang. LES MER HER

Temperaturen under dvale steg, skilpadden våknet!

se for deg kjøleskapet har skrudd seg av uten at du merker det. temperaturen stiger og skilpadden våkner. Da ville jeg prøvd å få den tilbake i dvale. skru kjøleskapet på igjen og se om den graver seg ned i løpet av noen dager. Pass på at den ikke taper vekt. legger den seg tilbake er det ikke noe problem, men om den ikke gjøre det bør du avbryte dvalen.

Skilpaddene taper vekt under dvale, hva gjør jeg?

Dette er et veldig dårlig tegn og mye tyder på at noe er galt. avbryt dvalen umiddelbart, og gi tilgang til mat og vann. La den våkne i eget tempo.

Kan jeg gi butikksalat eller annet godt som en godbit i ny og ne?

Her er heller spørsmålet, hvorfor skal du? skilpadden har ikke noe glede av at du gjør det, ei eller vil det bidra til å knytte noe spesielt bånd. Eneste du oppnår er og gi skilpadden noe som potensielt kan være skadelig for den. så svaret er NEI! LES MER HER

Skilpadden vil bare ha salat og agurk, Hva gjør jeg?

Mye kan da tyde på at den er vokst opp på det, eller har fått mye/kun dette tidligere. En skilpadde kan da virke vrang og ikke spise annet. Tilby kun korrekt fòr, skilpadden vil spise når den trenger det og vil ikke sulte ihjel.

Hvor ofte skal skilpaddene bades?

Det styrer dem selv, akkurat som i naturen. så lenge skilpadden bor i optimale forhold, er det ingen behov for å bade dem. Det er ikke slik at de annenhver dag i naturen går for å bade. Pass heller på at skilpadden til en hver tid har drikkeskål og fuktige plasser i kassen. ikke ofte man ser en skilpadde drikke, men de holder seg hydrerte ved å ta til seg fuktighet via kroppen. Unger har et større behov for fuktighet i kassen en voksne.

Hvor stor må kassen være?

ingen fasit, men bygger du riktig vil du kunne ha mindre kasse. 5m2 kan fint være nok til en gruppe på 5 om det er flere gjemmesteder, kupert terreng og bygd slik at de ikke til en hver tid ser hverandre.

Skilpadden nyser og/eller har bobler i nesen

Kontakt dyrlege med en gang. Skilpadden trenger umiddelbar sjekk av fagpersoner. LES MER HER